0-24  ›  +36 30 929 7006

Autónyitás

Zárcsere / Zárszerelés / Zárjavítás / Kulcsmásolás / Ajtónyitás

„Jók a záraink, jók az áraink! – győződjék meg róla!”

gyors munka ajtónyitás zárcsere zárjavítás zárszerelés
Igyekszünk nyereségesen dolgozni. Mégis, ha megnéz más céget, láthatja, hogy az „ár-minőség arányt” figyelembe véve: olcsóbbak vagyunk. Ennek fő oka, hogy cégen belül végezzük el a munkát és nem adjuk tovább jutalékért cserébe, mint azt a legtöbb, önállónak tűnő budapesti cég csinálja.
 
Kis családi vállalkozásunk előnye, hogy csapatban dolgozunk. Megvan minden speciális szakterülethez a munkatársunk. Irodai, műhely, és bolti/kulcsmásoló háttérrel is rendelkezünk, így kellő figyelem jut a szervezésre, az anyagbeszerzésre és a papírmunkára is. Ennek köszönhetően tudunk megbízható és kiszámítható szolgáltatást nyújtani.

 

Kiszállási díj:

Budapesten és vonzáskörzetében, a munkadíjon felül, külön kiszállási díjat nem kérünk! Azt csak abban az esetben kérjük el, ha a munkavégzésre - önhibánkon kívül - nem kerülhet sor.

 

 

Munkadíj árak:

 • 12.800.- (bruttó)
A legtöbb optimálisan szervezhető zárszervizes feladat munkadíja így alakul. Jellemzően ezek olyan zárcsere munkák, amelyekre előre tudunk időpontot egyeztetni.

Ennek az egyik oka, hogy ha időpont tekintetében Ügyfelünk tud hozzánk igazodni, akkor a jó szervezhetőség végett, időt és üzemanyagot spórolunk. A másik oka, hogy a piacon előforduló zárak szinte mindegyike rendelkezésre áll a szervizautónkban, így a zárcserét egy kiszállással el tudjuk végezni.

(Ez az ár magában foglalja a budapesti kiszállás költségeit is.)

 

 

 • 15.800.- (bruttó)
A kevésbé ideálisan szervezhető, de még kisebb munkaigényű zárszerelési feladatok munkadíja alakul így. Jellemzően ennyibe kerül egy sürgős munka, és/vagy esti, hétvégi, tehát ügyeleti időben végzett munka, de lehet egy olyan speciális feladat díja is, ahol nem csak egy egyszerű zárcseréről van szó, hanem műszaki ajtónyitásról, javításról, beállításról, karbantartásról, pótzár felszereléséről...

Mivel segélyszolgálatként is működünk, kapacitásunk függvényében a sürgős ajtónyitás is profilunk. Ezen munkák szervezése összetett feladat, hiszen meg kell oldani egyszerre több ügyfél sürgős igényeit is. Erre jó a csapat...többen vagyunk, így egyszerre több helyen is tudunk dolgozni. Persze a mi kapacitásunk is véges, de ezen munkáknál mi igyekszünk igazodni az Ügyfél elvárásaihoz, hogy lehetőleg ne kelljen két órán át várni a szerelőt a hidegben, ha valaki kizárta magát...

Továbbá indokolhatja a magasabb munkadíjat, a speciális szerszámhasználat (van olyan marófejünk, amellyel nagyon gyorsan lehet dolgozni, de 10.000 forintba kerül). Továbbá az is többletköltséget okozhat, ha az adott feladatra célzottan valamely munkatársat kell küldenünk (pl. specializált szaktudás és szerszámozottság szükséges).

(Természetesen ezen munkadíjon felül sem számolunk fel külön kiszállási díjat Budapesten és a közvetlen környezetében).

 

 

 • 17.800.- bruttó összegtől...
Minimum ettől az összegtől számítva rentábilisak a nagyobb munkaigényű, nagyobb idő-, háttérmunka-szükségletű feladatok. Ha pl. egyedi anyagbeszerzés miatt kétszer kell mennünk, vagy kevésbé záras-, mindinkább nyílászáró-szervizes kategóriába eső munkára kérnek fel bennünket. Ilyen munkákra jellemzően külön specializáljuk munkatársainkat (épületasztalos-ablakos szaktudás, tűzgátló nyílászárókkal kapcsolatos szaktudás és jogosítvány, lakatos-hegesztő szaktudás és szerszámozottság, biztonsági trezorajtók műszaki nyitására alkalmas szaktudás...).

 

 

 

 • Projektmunkák - Felmérés szükséges
A projektmunkákat felmérés alapján egyedileg árazzuk. Ilyen munkák jellemzően: zárrendszer telepítés, tűzgátló ajtó karbantartás, nyílászáró karbantartás (ajtók és ablakok), pánikzár telepítés...

 

 

Anyagköltség:

A munkadíj mellett esetleges anyagköltséggel szükséges kalkulálni. Annak érdekében, hogy a legolcsóbban tudjuk elvégezni a zárszerelést és ne kelljen két alkalommal kiszállnunk egy helyszínre, komoly zárkészlettel rendelkező szervizautóval közlekedünk. Ha a sürgős feladat nem csak egy ajtónyitás, hanem egy azonnali zárcsere is, általában akkor is, egy lépésben el tudjuk végezni a feladatot.

 

A szervizautók fel vannak szerelve azokkal az egyszerű és biztonsági zárakkal is, amelyek a budapesti piacon legtöbbször előfordulnak. A legtöbb esetben 0-24/azonnal tudunk egy többpontos kilincsemelős zárat is cserélni, amelyek rendszeresen tönkre mennek a műanyag ajtóban. Zárbetétekből is többféle márkát tartunk készleten (Abus, Mottura, Mul-T-Lock...), annak érdekében, hogy mind a szerényebb tudású ajtókba, mind a komoly biztonsági ajtókba tudjunk megfelelő biztonsági zárbetétet szerelni. Fogaskerekes zárbetéteket, ill. komplett méretválasztékot is tartunk a szervizautókban, így csak a legritkább esetben fordulhat elő, hogy nincs nálunk olyan zár, amire szükség van.

 

 

A zárszerelés és nyílászáró javítás munkadíját befolyásoló tényezők:

 

Hétköznap, normál munkaidőben 5 szervizautóval dolgozunk párhuzamosan, így rövidebb idő alatt, kisebb útiköltséggel kijutunk a helyszínre. Egyszerű zárszervizes munkák esetén, ha tudunk előre időpontot egyeztetni, vagy ott van valamelyik munkatársunk a munkavégzés közelében, akkor átlagosan 9.800 forintot szoktunk kérni. Egyéb esetekben arányosan nőhet a munkadíj az időszükséglettel, ill. a szaktudás- és a létszámigénnyel.

 

 • A budapesti zárszerelés a gyakori dugók miatt egyre időigényesebb és költségesebb. Mivel  külön kiszállási díjat nem számolunk fel, a munkadíjnak fedeznie kell a útiköltségeinket is. Amennyiben SOS kihívnak mindket pl. ajtónyitásra és nincs a környéken ügyeletes zárszerelőnk, akkor is igyeszünk segíteni, mert van tartalék kapacitásunk. Ilyenkor előfordulhat, hogy több munkadíjat kérünk.

 

 • Ha szintén nem tudunk előre időpontot egyeztetni, mert azonnali zármentésre van szüksége, esetleg hétvégén, vagy este kell az ajtóhoz sietnünk, akkor is számíthat ránk! Ilyen esetben is előfordulhat, hogy 10-15.000 forint közötti munkadíj a reális összeg. (A munkadíjon felül külön kiszállási díjat nem kérünk.)

 

 • Nincs két egyforma munka és nem mindig lehet előre látni a feladatot. Előfordulhat, hogy zárcserére hívnak, de szükség van az ajtó komolyabb karbantartására és javítására is. Előfordulhat, hogy ajtónyitásra hívnak ugyanakkor a helyreállítás során kiderül, hogy az elromlott zár cseréje nagyobb feladat, mint maga a zárnyitás. Előfordulhat, hogy egy db ajtó javítását rendelték meg és a helyszínen kiderül, hogy több ajtónál is szükség van zárjavításra.

 

 • Előfordulhat, hogy a zárnyitást egy magas biztonsági szinttel rendelkező zárnál kérik. Ennek idő- és szerszámigénye sokkal nagyobb, mint általában. Ráadaásul komolyabb szaktudást igényel, mint általában. Előfordulhat, hogy nem a zár hibája miatt nem záródik rendesen az ajtó, hanem valamilyen nyílászáró-szerkezeti hiba van a háttérben...

 

A mechanikus biztonságtechnikai szakmának vannak általános és speciális feladatai. A felkészültségünk több szakmából merít. Az általános zárszervizes feladatok java kisebb zárjavítás, zárcsere és ajtónyitás, de szakosodást igénylő feladatok megoldására is szükség van, amelyeknek az árszabása egyedileg történik

 

 • Speciális feladatok elsősorban a nyílászárók szerkezetének javítását, és/vagy speciális szerelvények cseréjét érintik, pl:

 

 1. - eldeformálódott a vaskapu
 2. - elvetemedett a fa bejárati ajtó
 3. - leszakadt az alumínium üveges bejárati portál
 4. - tönkrement a hidraulikus ajtócsukó
 5. - leszakadt a tűzgátló ajtó
 6. - nincs pánikzár a menekülési útvonalon
 7. - tönkrement a síkmágnes a kapun
 8. - elfojt az olaj a padlócsukóból...

 

Az ilyen jellegű munkák színvonalas elvégzéséhez szükséges gyakorlati rutint és lexikális tudást csak csapatszinten lehet felhalmozni és hasznosítani. Azért vagyunk előnyben más zárszervizekhez képest, mert csapatban dolgozunk, ezáltal jobb minőséget, gyorsabb és gazdaságosabb szolgáltatást tudunk kínálni. Vannak zárszerelő munkatársaink és vannak univerzális, szakosodott kollégák.

 

Szakosodást igényelnek pl. az alábbi tevékenységek:

 

 1. - épületasztalos szerkezetek javításai
 2. - alumínium nyílászárók javítása
 3. - épület- és szerkezetlakatos feladatok
 4. - nyílászáró beépítés
 5. - tűzvédelmi kivitelezés és karbantartási munkák...

 

A speciális feladatok árképzése érthető okokból más, mint a zárszerelésé. Ezeket a munkákat általában külön felmérés alapján árazzuk. Amennyiben van rá lehetőség, igyekszünk tájékoztatni már telefonon, vagy e-mailben ügyfelünket a várható költségekről.

 

Megrendelőinket külön kérjük, hogy ha bármi zárszervizes feladat van a háznál, akkor azt említse munkatársunknak, mert mindkét félnek érdeke, hogy egy kalap alatt el tudjunk végezni minden zárszerelést a lakásban, vagy a házban. Persze igyekszik a zárszerelő munkatársunk is felhívni a figyelmet az ajtó, ill. a zárak esetleges kijavítandó hibáira, a várható meghibásodásokra...

Zárcsere / Zárszerelés / Zárjavítás / Kulcsmásolás / Ajtónyitás

Az alábbi termékkategóriákat forgalmazzuk, melyeknek egy része a szervizautóból, egy másik része boltunkból elérhető:

 • zárbetét (Mottura, Mul-T-Lock, Abus, Tesa, Fab, Titan, Gege...)
 • bevéső- és portálzár (Elzett, Bks, Qreenteq, Kfv, Sib, Anbo...)
 • pánikzár (Tesa, Dorma, Geze, Assa Abloy, Cisa, Bks...)
 • hevederzár (Biztibuk és Mottura)
 • többpontos zár műanyag ajtóba és faajtóba, kilincsemelős és kulcsműködtetésű kivitelben (Gu, Maco, Roto, Fuhr, Kfv, Iseo, Elzett; Vorne helyett másikat ajánlunk...)
 • többpontos tollas kulcsos trezorzár biztonsági ajtóba, széfbe (Mottura, Cisa, Cerutti, Cr (Mod dep), T-Cambio, Iseo, Viro, Sab,  Securemme, Secu, Dierre, Atra, Mauer, Cawi...)
 • törésvédő pajzsok, zárcímek és kilincsgarnitúrák (Hoppe, Maestro, Elga, Abus...)
 • tűzgátló ajtó alkatrészek (Ninz, Domoferm, Novoferm, Dierre, Somati, Dunamenti...)
 • elektromos és elektronikus zárak (Abus, Assa Abloy, Bks, Dom, Mul-T-Lock, Burg Wachter, Tesa, Yli, Openers & Closers...)
 • "kukucskák" és kamerás optikai kitekintők
 • postaládák (Silmec...)
 • zsanérok, pántok, egyéb kulcs, zár, ajtó, ablak kiegészítők
A Letis munkatársai, a zárszerviz és az ajtónyitás szakértői! Tájékozódjon zárcsere és egyéb szolgáltatásainkról!